Peter Todd förnekar HBO: “Jag är inte Satoshi”

peter todd hbo

En ny HBO-dokumentär, “Money Electric: The Bitcoin Mystery”, har orsakat stor uppmärksamhet genom att påstå sig avslöja identiteten bakom den anonyma skaparen av Bitcoin, Satoshi Nakamoto. Men Peter Todd, en framstående utvecklare inom Bitcoin Core, har snabbt tillbakavisat dokumentärens påståenden om att han skulle vara Satoshi.

Todd förnekar anklagelserna

När HBO släppte sin dokumentär, som antydde att Todd kunde vara Satoshi, svarade han snabbt och tydligt på sociala medier. På X (tidigare Twitter) skrev Todd kort och koncist:

“Jag är inte Satoshi”. Trots att dokumentären lyfte fram hans roll inom Bitcoin-gemenskapen och tidiga kopplingar till projektet, är Todd bestämd i sitt förnekande av att vara den mystiska grundaren.

En nyfiken X-användare frågade hur Todd kände sig efter att ha blivit huvudpersonen i denna sensationella berättelse. Todd svarade skämtsamt: “Jag har varit i rampljuset förut, men det här kan vara det galnaste hittills. Vi får se!”

HBO dokumentär och spekulationerna

Dokumentären utforskar flera aspekter av Bitcoins tidiga historia och ställer upp olika teorier om vem som kan vara den sanna skaparen. Todd, som hade kontakt med Satoshi innan denne försvann 2010, pekas ut som en möjlig kandidat baserat på sin bakgrund inom kryptografi och sitt tidiga engagemang i Bitcoin-projektet. Men trots spekulationerna lyckades filmen inte lägga fram några avgörande bevis för att Todd verkligen är Satoshi.

En central del av HBO:s argument bygger på ett foruminlägg från 2010 där Todd interagerade med Satoshi. Dokumentären antyder att det kan ha varit Todd som skrev inlägget, men dessa spekulationer har Todd själv avfärdat som “kreativa men löjliga”.

Mysteriet fortsätter

Även om HBOs nya dokumentär väcker nya frågor, lämnas mysteriet om Satoshis sanna identitet fortfarande olöst. Trots den växande spänningen kring miljarder dollar i Bitcoin som kontrolleras av Nakamoto-adresserna, har ingen kunnat presentera övertygande bevis för vem Satoshi verkligen är. Och enligt Peter Todd själv är han inte svaret på denna gåta.

Med detta fortsätter spekulationerna kring Satoshi Nakamotos identitet att fascinera och förbrylla, medan Bitcoin-världen tålmodigt väntar på nya ledtrådar.

Total
0
Shares
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Föregående Inlägg
vi finns har for alla bitcoin relaterade fragor

Vi finns här för alla bitcoin relaterade frågor!

Nästa Inlägg
bitcoin rådgivning

Bitcoin rådgivning av branschproffs